Behovet av en alkalisk miljö

– Våra kroppar fungerar bäst när de varken är för sura eller för basiska.

Tyvärr har de flesta av oss har blivit alltför försurade på grund av dålig kost, populära drycker, brist på hälsosam motion, miljögifter och stress. Surhet eller alkalinitet påvisas med dess pH och varierar från 0 (mycket surt) till 14 (starkt alkaliskt), ett pH av 7 är neutralt. Vårt blodsystemet arbetar alltid för att hålla sig på det smala området pH 7,35 till 7,45. Dricka basiskt vatten hjälper kroppen att bibehålla en sund pH-nivå. Det enklaste sättet att hjälpa din kropp att bli mer basisk är att dricka basiskt vatten.

Vikten av vatten – Vatten upprätthåller alla former av liv.

Det är en av de mest mystiska ämnena på denna planet. Forskare upptäcker fortfarande fantastiska fakta om vatten. Mer än 70% av vår kroppsvikt är vatten. Du är i huvudsak en paketering av vatten insvept av huden. Att förstå vatten och dricka rätt typ av vatten kommer att bidra till att förbättra din hälsa och livslängd. Inuti kroppen cirkulerar blodet i hela kroppen (vilket är över 90% vatten), distribuerar näringsämnen och syre, samt avlägsnar avfall och koldioxid. Utan vatten dör vi, brist på vatten och vår kropp fungerar inte som den ska. Vatten är det medium genom vilket varje metabolisk funktion sker i kroppen. Om du är det minsta uttorkad på cellnivå, kommer detta att påverka dina cellers förmåga att göra sitt jobb. God hydrering (återfuktning) är avgörande för god hälsa, och inte allt vatten återfuktar lika. Strukturen av en vattenmolekyls kluster reduceras och omformas genom den naturliga joniseringsprocessen och möjliggör att vatten från joniseringsfilter och joniseringsapparater lätt kan absorberas av kroppen. Vatten från våra produkter återfuktar mycket effektivt.

Oxidation

Fria radikaler är instabila atomer som reagerar med friska celler och orsakar oxidativ skada. Det är samma sak som gör att ett äpple bli brunt eller att järn rostar. Forskare tror att fria radikaler är en bidragande faktor i nästan alla kända sjukdomar och åldrande. Antioxidanter stoppar oxidering. Molekylärt väte (H2)  neutraliserar fria radikaler.  I joniserat alkaliskt vatten är det rikligt förekommande av molykulärt väte som kan hjälpa till att motverka nedbrytning av celler via fria radikaler. Det fungerar som en super-genomträngande antioxidant på grund av att dess molekylvikt 18daltons (tar mindre än 500daltons att korsa blod-hjärnbarriären).